Aktuality > The Evolution of Knowledge Management

The Evolution of Knowledge Management

Čekali byste, že management znalostí začal u ohýnku a opečeného bizona? A že u něj takt trochu i končí? Jako pravěký otec kmene beru do ruky oštěp a s družinou po pravoboku a levoboku jdeme na věc. Lovíme mamuta, což je know-how velké jak to zvíře samo. Těžko by se nám bez něj žilo, na tuhle zarostlou obludu to chce odvahu, strategii, taktiku... spousta dřívějších pokusů ztroskotala, ale dali jsme hlavy dohromady a nakonec jsme si i něco z nich zakreslili uhlíkem na skálu. Sešli jsme se pak u ohně, probrali, proč se mamut lépe táhne proti srsti a řekli si, co dál. Jedno jediné místo nám stačilo, abychom byly takříkajíc v kontextu a věděli, že i s jednoduchými pravidly bude náš život masitější.

Naše lovecké znalosti mířily přesně, a přinášely výsledky. Napříč sousedními kmeny jsme se radili, jak mamutího jídla ulovit víc a nechat si i něco do zásoby. A tak jsme nakonec pokročili i s těmi jeskynními obrázky. Začali jsme psát. Založili Muzeum, Lyceum a Akademii. Nakonec jsme ovládli hned několik druhů abeced a vysílali své knowmády přes hory a doly, aby se vědění šířilo.

Nachodili se dost, civilizace se pohnula o etapu vpřed. Snad to bylo horkým středověkým létem, že v každé zeměpisné šířce se na stejnou věc začalo pohlížet jinak, a tak trochu jsme si přestali rozumět. Co naplat, synchronizace středověkého sdílení trvá čtvrtrok až dva, a za tu dobu se vyvedou různé lotroviny. Ještě tak mnišským řádům se v klášterech podařilo udržet jedno centrální místo vědomostí a znalostí, ale velmi často se tu do vlastních pravd zahleděli tak důrazně, že opravdový svět jim pod krásou písma unikl. Knihy a vědomosti se ale staly dostupnější.

Nenápadně a opatrně začala velká informační revoluce. Sice nám pár knih spálili, pár se jich ztratilo a dost shnilo v trezorech, ale záplavy písmenek a vjemů byly i tak nakonec urputnější než všechny sociální messengery dohromady. Data, zprávy a informace tříděné do škatulek, popisků a metadat nám zůstaly pro slzy a pláč. Jako chodící encyklopedie jsme totiž neobstáli. Přišli jsme na to, že vědět a umět jsou dvě různé věci. Mít informaci není stejné jako konat podle jejího obsahu.

Znalosti jsou totiž vázané na nás, na reálné lidi. Odtrhněte je, a jste zpátky někde na půl cesty. Tak jako lovci, mějte jedno místo, kam se obrátit. Například na Madeiře se takovému místu říkalo E I R A.



Váš EiraTEAM
25.9.2016

Další články:

Máte systém ve správě majetku?

Jste připraveni na GDPR? - 1. díl

Jak EIRA šetří firmám čas?

4 kroky, jak zefektivnit řízení firmy

Jak vlastně EIRA funguje?

Od souborů k informačnímu systému

Jak efektivně pracovat s dokumenty v týmu?

Budování vnitrofiremní knowledge base

Jak snížit náklady na IT?