Aktuality > Od souborů k informačnímu systému

Od souborů k informačnímu systému

Každý, kdo někdy napsal alespoň jeden článek ve wordu, nebo vytvořil jednu tabulku v excelu, řešil vždy stejný problém. Kam s ním? Logickým krokem, ke kterému sáhne většina z nás, je uložit soubor na plochu. Tam se přece neztratí. Jaký to je omyl, zjistíte ale většinou až za několik týdnů, když se marně snažíte soubor najít.

Je s podivem, že dnešní operační systémy po přinejmenším 40 letech vývoje nepřinesly žádné řešení, které by nám usnadnilo naše data lépe organizovat. Stále tu máme systém adresářů a souborů, který se od 70. let prakticky nijak nezměnil. Moderní operační systémy jen postupně přidaly souborům barevné ikony, daly adresářové struktuře vizuální podobu a umožnily propojovat počítače do sítí, přidaly animace. Nic převratného ale nepřinesly.

Nejde ale jen o to, kam soubory uložit. Je tu řada dalších otázek. Jak k souborům připojit další informace, jako je třeba účinnost smlouvy nebo zákazník. Jak zajistit sdílení souborů s kolegy a jejich efektivní spolupráci. Jak soubory zabezpečit proti zcizení a ztrátě. Jak mít všechno vždy po ruce z kanceláře, z domova i na cestách. Toto a mnoho dalšího dokáže vyřešit nasazení informačního systému.

Zdá se Vám, že mít informační systém pro Vašich pár desítek souborů je zbytečně drahý luxus? E I R A je český informační systém v cloudu, který není drahý a ušetří Vám čas a náklady za IT. Můžete začít pracovat ihned a začít třeba jen s modulem pro správu dokumentů. Jak bude růst Vaše podnikání, můžou se postupně přidávat další moduly. Důležité je, mít hned od začátku ve všem systém, mít vyřešené zálohy a bezpečnost, mít vyřešené sdílení a komunikaci v týmu, mít zajištěné přístupy odkudkoliv a vyřešené řízení práv. A hned od začátku být na budoucnost připraveni lépe než konkurence.

Náš tým pro Vás navrhne optimální řešení namíru a optimální cenu, která může pro začátek být i nulová. S námi Vám stačí jen notebook a připojení na internet.

Radek Semela
Radek Semela
1.6.2017

Další články:

Máte systém ve správě majetku?

Jste připraveni na GDPR? - 1. díl

Jak EIRA šetří firmám čas?

4 kroky, jak zefektivnit řízení firmy

Jak vlastně EIRA funguje?

Od souborů k informačnímu systému

Jak efektivně pracovat s dokumenty v týmu?

Budování vnitrofiremní knowledge base

Jak snížit náklady na IT?