Aktuality > Jak snížit náklady na IT?

Jak snížit náklady na IT?

Ať jste velká, menší nebo začínající firma, jistě přemýšlíte o tom, jak držet náklady na IT co nejvíce na uzdě. Přitom řešení je docela jednoduché. Využijte model SaaS.

SaaS (Software jako služba - Software as a Service) je model nasazení softwaru, kdy dochází k hostování aplikace provozovatelem služby. Služba je dále nabízena zákazníkům přes internet. Eliminováním potřeby instalace a provozu aplikace na vlastních zařízeních se SaaS v poslední době stává oblíbeným způsobem provozu aplikace.

SaaS vznikla jako reakce na potřebu snižování nákladů na software, rychlého nasazení a outsourcingu. Využíváním SaaS mohou firmy také redukovat přímé náklady na nákup softwaru, jelikož náklady na licenci on-demand jsou významně menší a zároveň není potřeba například licence na servery. Za zlomek ceny máte k dispozici technologie, které byly dříve dostupné jen velkým společnostem a státním podnikům.

Jak to tedy funguje? Uzavřete smlouvu s dodavatelem služby a ihned obdržíte přístupové údaje do aplikace. Platíte měsíční nebo roční poplatek podle počtu uživatelů nebo množství uložených dat nebo kombinace obojího. V ceně je zahrnuta podpora a několik konzultací zdarma. Někteří dodavatelé nabízejí první měsíc zdarma. Některé aplikace se dají přizpůsobit na míru.

Lze využít služeb zahraničních nebo českých společností. Na rozdíl od globálních služeb, kde s Vámi komunikuje automat a Vaše data jsou někde na druhém konci světa, nabízí české společnosti osobní přístup a stará se o Vás tým konkrétních lidí.

E I R A je české SaaS řešení pro správu kontaktů, dokumentů, majetku, úkolování lidí nebo plánování jejich činností. Umí se přizpůsobit Vašim potřebám jak funkčností, tak i cenou.

Radek Semela
Radek Semela
10.4.2017

Další články:

Máte systém ve správě majetku?

Jste připraveni na GDPR? - 1. díl

Jak EIRA šetří firmám čas?

4 kroky, jak zefektivnit řízení firmy

Jak vlastně EIRA funguje?

Od souborů k informačnímu systému

Jak efektivně pracovat s dokumenty v týmu?

Budování vnitrofiremní knowledge base

Jak snížit náklady na IT?